A hüvelyi szülés Miért a Dianatal szülészeti gél? Alkalmazás Kérdések Kapcsolat Szakemberek számára
A hüvelyi szülés

A gyermek születése az egyik legfontosabb esemény a nők életében. A felejthetetlen emlék fontos építőköve a kedvező szülési élmény. A megfelelő felkészítés és a kellő ismeretek elsajátítása esetén a nők a szülést csodálatos ajándékként élik meg.

A szülés folyamata két szakaszból áll: Az első szakaszban, a tágulási szakaszban a méhszáj nyílik, majd amikor a teljes, kb. 10 cm-es nyitottságot eléri, indul a második szakasz, melyet kitolási szakasznak neveznek.

A szülőcsatornában fellépő nagymértékű súrlódás miatt a hüvelyi szülés nagy energiát igénylő megterhelés az anya és a gyermek számára egyaránt.
Az elhúzódó szülések során, mind az anya, mind pedig a magzat energiája jelentősen csökken.
A természetes síkosító anyagok (magzatvíz/magzatmáz) a legtöbb esetben nem elégségesek ahhoz, hogy hatékonyan csökkentsék a hüvely fala és a baba közt fellépő súrlódási erőt.

A Dianatal® szülészeti gél alkalmazásával ez a súrlódási erő egyszerűen, biztonságos módon és hatékonyan csökkenthető.

Ez a felfedezés svájci nőgyógyászoknak köszönhető. Az Svájci Szövetségi Tudományos Intézet vizsgálatai szerint a speciálisan kifejlesztett, szülést segítő gél maximum 50%-kal csökkenti a súrlódási erőket. A több szülészeti centrumban végzett klinikai vizsgálatok szerint a szülést segítő gél jelentősen képes csökkenteni a szülés időtartamát (átlagosan 30%-kal, 106 perccel), mely tényezőknek köszönhetően a szülés rövidebb és könnyebb lesz.

 
 


Animációs film a Dianatal használatáról


design: kvl